Leksak avslöjar Bentleys nya suv

Av: Fredrik Wallin

Publicerad:
Foto: Bentleychefen Wolfgang Dürheimer. Foto : AP/Tony Ding, Skärmdump Car news china

Bilder på Bentleys nya suv har läckt.

En månad innan premiärvisningen på bilmässan i Frankfurt så avslöjas tillverkarens lyxklump – i form av en leksaksbil, detta rapporterar Car News China.

Om ungefär en månad startar bilmässan i Frankfurt. Bentley hade som plan att för första gången visa upp sin kommande suv, Bentayga, för världen. Men så blev inte fallet. Nu har de första bilderna av fordonet – i samma storlek som en leksaksbil halkat ut på nätet, rapporterar Car News China.

Storleken 1:18

Det har sedan länge varit bestämt att premiärvisningen av bilen skulle ske på bilmässan i Frankfurt, men nu får vi alltså se den kommande suven i storleken 1:18. I Kina har en leksakstillverkare tagit fram en minimodell av Bentleys Bentayga. Nu har bilderna av suven spridits ut till allmänheten genom kinesisk media som lyckats komma över fotografierna av leksaken.

W12:a med 567 hästkrafter

I början av 2015 avslöjade Bentley att deras kommande suv skulle heta Bentayga. Namnet är hämtat från bergskammen Roque Bentayga som finns på Kanarieöarna.

Suven är byggd utifrån samma plattform som Audis nya Q7. Bilkroppen kommer att tillverkas på Volkswagens Bratislava-fabrik i Slovakien, för att sedan skeppas vidare över till Storbritannien där slutmonteringen sker.

Bentayga kommer att finnas med en rad olika motoralternaiv. Som en twin-turbo W12 6-liter med 567 hästkrafter, 521 hästkrafter 4-liters twin-turbo V8 och en turboladdad V8 diesel 4,2-liters 385 hästkrafter. Prislappen ryktas komma att hamna på över 140 000 pund, motsvarande 1 900 000 svenska kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN