V60 var bäst i Vi Bilägares långtest

Vi Bilägare har genomfört ett långtest av fem bilmodeller. Trots hård konkurrens var förarna eniga – den solklara vinnaren var Volvo V60 T4.

Volvon är en riktigt äkta familjebil, säger testchef Marianne Sterner i Vi Bilägares film.

I Vi Bilägares långtest ingick följande fem modeller: Volvo V60 T4, Ford C-Max Titanium 1,6D, Opel Meriva 1,3 CDTI Ecotec, Saab 9-5 2,0 Turbo4 och Dacia Duster 4x4 1,5 dCi Laureate. Vi Bilägares långtest gör skäl för sitt namn. Den sammanlagda körsträckan för de fem bilarna blev nästan 19 000 mil. När testdammet hade lagt sig stod Volvo V60 som en solklar vinnare.

– I år är testförarna praktiskt taget helt eniga, att Volvo V60 är den bästa bilen i stallet. Den har ingen stor motor – den är bara på 1,6 liter, men den är stark – 180 hästar. Och med en sexstegad automatlåda så finns det alltid kraft när man behöver den. Volvon känns väldigt alert och den är kul, säger testchef Marianne Sterner i Vi Bilägares film.

Testa här – bygg din egen drömbil.

Skön åkkomfort

Volvo V60 plockade hem vinsten bland annat för sina fina köregenskaper och en skön åkkomfort. Vi Bilägare konstaterar även att V60:n har en unik säkerhet, bland annat med City Safety och fotgängarskyddet Pedestrian Detection. Testarna beskriver hur de sitter inbäddade bland säkerhetssystem, som varnar för fordon i döda vinkeln – om bilen korsar en linje utan att blinka, eller om föraren verkar vara på väg att somna. Testarna hyllar den adaptiva farthållaren som automatiskt håller ett bestämt avstånd till framförvarande bil. Volvo V60 är inte bara förarnas bil – Vi Bilägares testchef konstaterar att modellen är en verklig familjebil.

Pålitlig väghållning

– Den har också en väldigt pålitlig väghållning och är full med säkerhetssystem som gör att det blir extra tryggt att sitta bakom ratten. Passagerare gillar att åka i Volvon för att den är tyst, fjädringen är behaglig och sätena är väldigt bekväma. De som har barn uppskattar att Volvo verkligen har förberett bilen för att det ska vara lätt att montera bakåtvända barnstolar. Så Volvon är en riktigt äkta familjebil, säger Marianne Sterner i Vi Bilägares film.

Volvo

Publisert:

Ämnen i artikeln