”Därför är Volvo bilen vi skulle köpa”

Motor

Snygg, rymlig och ekonomisk – med förstklassig byggkvalitet, hög säkerhet och riklig utrustning.

Den australiensiska testföraren imponeras dock mest av körglädjen hos T4-versionen av Volvo S60.

Litet fungerar så himla bra i den här bilen”, skriver The Sunday Mail.

I Australien har T4-versionen av Volvo S60 ställt saker på huvudet. The Sunday Mails testförare konstaterar att han måste omvärdera begreppet prestanda efter att ha kört den snåla motorn med 180 hästkrafter:

”Enligt konventionell visdom borde instegsmodellen av Volvos S60 inte räcka långt. Trots detta är T4:n den senaste i raden européer som krossar den gamla australiensiska sanningen – att motorstyrka är likvärdigt med prestanda. Denna mellanstora sedan med turboladdad 1,6-liters bensinmotor är utan tvekan en briljant bil. Den blandar god ekonomi med utmärkt kupéutrymme, förstklassig byggkvalitet, hög säkerhet och riklig utrustning – samlat i en snygg karossdesign. Den är till och med sportig”, skriver The Sunday Mail.

Svårt att jämföra

Testföraren konstaterar att det var mycket svårt att hitta jämförbara modeller som erbjuder samma kombination av design, utrustning, prestanda, kvalitet och säkerhet. Volvo S60 har bland annat City Safety som standard, ett system som i hastigheter upp till 30 km/h automatiskt bromsar för stillastående bilar. Bygg din egen Volvo på några minuter.

The Sunday Mail hyllar modellens smarta design där formgivarna har skapat en kompakt och sportig look, utan att kompromissa på utrymmet i kupén. Testaren är dock mest överraskade av T4:ans körglädje. Han konstaterar att motorn, trots sin storlek, har bra kraft även vid låga varv.

Förvånansvärt kvick

”Den är förvånansvärt kvick och levererar nära sportprestanda, vilket matchas av ett subtilt morr från avgassystemet. Framhjulsdriften påverkar inte vägegenskaperna negativt – styrningen i kurvorna är precis och bilen ligger plant, utan att rulla. Detta matchas av komforten hos de breda skinnklädda stolarna och den ergonomiska körställningen”, skriver The Sunday Mail.

Volvo

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor