Här är det bara att tuta och köra

avMartin Ezpeleta

MOTOR

Här är de 15 bästa sexåken

1 av 3 | Foto: Auto Motor & Sport
Listad ”Baksätet är en inbjudan att leva ut sina passioner”, är testpanelens bedömning av Toyota Yaris, på plats fyra.

– Inget är bättre än en stor rymlig Volvo, säger Linda, 26.

Men en spansk biltidning har testat det där med blommor och bil.

Och kommit fram till att storleken inte spelar någon roll.

Det är den spanska versionen av biltidningen Car and Driver som rankat de bästa bilarna.

Att ha sex i.

Tidningen har testat ett tjugotal modeller och synat interiörerna i sömmarna.

Slår knäna emot instrumentbrädan? Sitter växelspaken i vägen? Hur långt bak kan man fälla ryggstödet? Och hur rymligt är baksätet egentligen?

Bra för ungdomar

Tidningen har inte valt de stora bilarna, utan mindre modeller, lämpliga för ungdomar som kanske inte har någonstans att ta vägen för att leva ut sin lust.

Resultatet bekräftar att storleken inte spelar någon roll – och vem som knep förstaplatsen kan du läsa om till höger.

Men hur kommer det sig att bilen, som vanligtvis tar oss till jobbet eller ungarna till skolan, under sommaren förvandlas till en mobil Kamasutra?

– Värmen, sommaren och semestern gör oss friare och vi har lättare att kommunicera med varandra, säger sexologen Malena Ivarsson.

Vi pratar bättre i bil för hjärnan gillar rörelse och vi slipper ha ögonkontakt. Män känner sig ofta anklagade av direkt ögonkontakt, säger experten.

Storleken spelar roll

– Sommaren är idealisk för att ha sex i bilen, under vintern är det mycket mer omständligt, säger 26-åriga Linda och berättar om sin sexupplevelse i en Volvo V70 under midsommarhelgen.

– Det var underbart. Vi var ute på landet i Skåne och hade ingenstans att ta vägen. Ute var det kyligt och fullt av mygg, berättar Linda, som fällde baksätet och förvandlade bilen till ett tillfälligt kärlekshak.

– Storleken spelar roll, Volvon är stor och rymlig. Det var underbart och även om jag nu har skavsår på knäna, så var det verkligen värt det, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar