Officiellt: Fiat 500 facelift gör entré

Av: 

Fredrik Wallin

Bilar

En succébil gör comeback.

Efter sju år gör Fiat 500 sin efterlängtade återkomst med ett nytt ansiktslyft.

Men är italienaren så värst ny egentligen?

För åtta år sedan gjorde Fiat 500 sin storstilade comeback.

Då var det 50 år efter att originalbilen hade kommit ut.

Nu är det dags för den första stora uppdateringen av dagens generation. 3,8 miljoner sålda exemplar senare får vi se en ”ny” variant av den framgångsrika bilen.

1 800 förändringar

På bilderna ser vi att den ”nya” varianten i stort sett är identisk med föregångaren från 2007. Men trots likheterna med tidigare versionen har modellen gjort 1 800 förändringar.

Det är inte helt lätt att upptäcka de exteriöra förändringarna men strålkastarna har uppdaterats både fram och bak med moderna LED-varselljus och grillen har blivit en aning bredare.

Små skillnader på insidan

På insidan ser det väldigt mycket ut som i den tidigare varianten men med några små skillnader.

På instrumentbrädan ser vi att infotainmentdelen fått ny utformning. Instrumentet i mätarhuset har rustat upp med en större digital fullfärgsskärm som nu är högupplöst, dock finns den bara i de lite dyrare modellversionerna. Även ratten har blivit något uppdaterad.

Uppdaterade motoralternativ

Med tanke på att Euro 6-avgaskraven trädde i kraft förra året har motoralternativen i nya 500 blivit uppdaterade för att klara av de hårda kraven.

Det kommer dels att finnas en bensinmotor på 1,2-liter med 69 hästkrafter, två TwinAir-motorer på 0,9 liter med 85 eller 105 hästkrafter samt en 1,2-litersmotor på 69 hästkrafter med både motorgas och bensin.

När försäljningen påbörjats kommer även en Multijet II-turbodiesel på 95 hästkrafter samt en Eco-version med 1,2-litersmotor med 69 hästkrafter.

Fredrik Reinfeldt kör Fiat 500 C

Bilen var inte bara populära i Europa under 1950-talet. Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt kör själv en svart Fiat 500 C, en cabriolet i retrovariant.

Vill du precis som Fredrik köra en Fiat 500? Då får du vänta till försäljning drar igång i höst. Det har inte släppts några officiella priser ännu.

Kolla in Aftonbladet Bils nya Facebook-sida för fler nya bilnyheter. Obs extern länk.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar