”Folk vänder på huvudet”

Volvo

Bekväm, sportig och snygg – Emil Sundkvist föll för Volvo V60.

26-åringen från Västerås använder sin Sports Wagon i arbetet. Han hyllar D3-motorn som både pigg och snål.

Efter fjällsemestern får bilen dessutom ett toppbetyg för sina innerutrymmen.

I januari plockade Emil Sundkvist ut sin Volvo V60 D3. Västerås-bon är VD för Linette Här i Sverige – ett grossistföretag för frisörer. Med nio butiker från Uppsala till Malmö blir det ganska mycket bilåkande. Därför är det viktigt för Emil att hans bil är bekväm och säker.

Vid testkörningen föll 26-åringen för modellens snygga design och körkänsla. Han kände en distinkt skillnad jämfört med de Volvomodeller han kört tidigare.

– Jag upplever att körkänslan är mer sportig. De tidigare Volvobilarna var lite mer gungiga och mjuka. V60:n är lite hårdare vilket är skönare – det ger mer känsla. D3:an är förvånansvärt pigg och stark – och samtidigt snål. Det är en bra kombination, säger Emil Sundkvist.

Har 163 hästkrafter

D3-motorn har 163 hästkrafter och ett vridmoment på 400 Nm. Accelerationen från 0-100 km/h tar 9,4 sekunder. Motorn har optimerats med sikte på låg bränsleförbrukning. Piezoelektriska bränslespridare ger en mycket effektiv förbränning.

För att ge bilen bättre köregenskaper har turboaggregatet finjusterats för att ge högt vridmoment redan från låga varv. Ett underhållsfritt partikelfilter fångar upp cirka 95 procent av sotpartiklarna vilket gör D3-motorn till mycket miljövänliga alternativ.

Glad över sina tillval

Emil är glad över att han gjorde tillvalet Bluetooth som låter honom koppla in telefonen i bilens infotainmentsystem. Han tycker även att det är toppen med dieselvärmaren som är kopplad till Volvo On Call, vilket innebär att man kan sätta på värmaren med ett SMS. Efter eldprovet är Emil mycket nöjd med Volvons komfort och innerutrymmen.

– Vi åkte fyra personer till fjällen, med full packning – det var inga problem. Det är en väldigt mångsidig bil som är skön att köra, säger han.

Får många huvuden att vändas

Enligt Emil får den nya Volvomodellen många huvuden att vändas – och medpassagerarnas recensioner har varit lysande, både för bilens komfort och för den snygga designen.

– Jag har fått väldigt mycket positiva reaktioner från folk som har åkt i bilen. Även de som sitter i baksätet tycker att de sitter skönt – till och med i en fullpackad bil. Sedan tycker folk att den är riktigt snygg – och det är den, säger Emil Sundkvist.

Här kan du gå in och bygga din egen Volvo V60 på nätet.

Volvo

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor

/

Volvo

ÄMNEN I ARTIKELN

Volvo