Sista chansen: Nu försvinner Volvon

1 av 4
MOTOR

En era går ur tiden.

Folkhemsbilarna från Volvo sjunger på sista versen – och nu lanserar Volvo sina legendariska Classic-modeller.

– En modell är aldrig så bra och förfinad som sitt sista modellår, menar Volvo.

Inget är så säkert att en modell är på utgång som när Volvo limmar på sitt legendariska Classic-emblem på bakluckan. Det är åtta år sedan sist och nu är det dags igen. Nu inleder folkhemseran Volvo V70, XC70 och S80 sitt sista år i livet.

Redan 2016

Trots att det bara gått drygt två månader sedan året blev 2015 inleder Volvo snart sitt modellår 2016, och med det kommer Classic-modeller.

– Filosofin bakom Classic-begreppet är att en modell aldrig är så bra och förfinad som sitt sista modellår. När det gäller Volvo V70, XC70 och S80 har oerhört mycket hänt med modellerna sedan de släpptes 2007, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Mer standardutrustning

Som brukligt väljer Volvo att tömma lagerhyllorna och lasta in en hel del utrustning redan från standard.

Basmodellen Classic Momentum innebär att dagens Momentum-nivå utökas med klimatpaket, 17-tumsfälgar, Driver Support-paket och teknikpaket. Och för den som vill ha mer lull-lull erbjuds både Classic Sport och Classic Summum.

Ska ersätta alla modeller

Volvo har tidigare sagt att man inom fyra år ska ha ersatt hela det nuvarande modellprogrammet. Först ut var XC90 som vi redan testat och närmast att ersättas är alltså V70, XC70 och S80. När det sker, under nästa år, får vi inte bara nya modeller baserade på den nya SPA-plattformen. Det innebär också att den legendariska 70-serien utgår helt och hållet – i stället kommer bilarna heta V90, V90 Cross Country och S90.

ARTIKELN HANDLAR OM

Volvo

Motor

Bilar