Permobilen som får färdtjänsten att blekna

Av: 

Dino Stén

Bilar

Gör 115 kilometer i timmen

Knappast gubbig Colin Furze på sin permobil som gör 115 km/t.

Färdtjänst – gå och göm dig.

Här är permobilen som kan få gumman att bränna gummi i åttor runt gubbarna på äldreboendet.

Ägaren Colin Furze satte nyligen nytt hastighetsrekord med den – 115 km/t.

Colin Furze, 31, från Stanford, är inte vilken rörmokare som helst. I hans verkstad förverkligar han de mest skruvade idéerna. Furzes intresse för allt motoriserat är känt, till och med bevittnat av Guinness rekordbok.

Senaste skapelsen från rörpularen i östra England är den snabba permobilen.

– Man har ju hör folk klaga över långsamma permobiler som blockerar gångarna i storköpen. Då tänkte jag att det vore kul att ha en som går jättefort, säger han till Daily Mail.

Gåva från en vän

Permobilen har han fått av en vän som reparerar och säljer dem.

– I början testade jag eldrift men då fick jag upp den i bara 48 km i timmen. Och så dog batterierna fort. Då insåg jag att jag behövde en bensinmotor, säger han.

Enligt Guinness regelverk fick Colin inte modifiera utseendet på permobilen, inte sätta på större hjul eller annat som stabiliserar, utan den måste behålla utseendet. Men motorn fick han byta ut.

Det tog honom tre månader att få den femväxlade 125-kubikaren från en motorcykel på plats.

Med nya motorn får han verkligen upp farten bland flingor och konserver i snabbköpen. Colin säger att folk reagerar på det höga ljudet. Normalt brukar permobiler vara nästa ljudlösa.

Svajig

– Jag var nervös när jag testade den första gången, trodde det skulle vara en dödsfälla. Ramen är gjord för låga hastigheter. Därför är den ganska svajig när man kör fort. Men man vänjer sig ganska snabbt.

I onsdags satte Furze nytt hastighetsrekord för permobiler. Han klockades på 71,59 mph – 115 km/t – på dragstripen vid Santa Pod-banan.

– Det känns underbart att ha satt rekordet. Och att ha kört över 70 miles i timmen (112,6 km/t), säger han till the Telegraph.

Eld och lågor

Colin verkar brinna för mer än permobiler. I våras blev han äntligen klar med sin skoter med inbyggd eldkastare som skjuter iväg en flera meter lång låga. Bygget krävde tre skotrar. Den första ville inte tända och den andra tände för bra och brann upp.

När polisen upptäckte att Colin på nätet publicerat bilder på skotern med eldsvans ut i gatan, greps han misstänkt för vapeninnehav.

Det nya Guinness-rekordet är hans tredje. Furze har också gjort världens största brasa (1601 kubikmeter ved) och innehar sedan 2007 världens längsta motorcykel (14 meter).

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Mobility scooter breaks national speed limit
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar