Ny gasstation i Älvsjö

MOTOR

Trängseln minskar
på tankställena

Foto: Den nya gasstationen i Älvsjö ska serva sopbilar och andra tyngre fordon.

Med allt fler gasbilar i Stockholmstrakten så har behovet för tankstationer ökat. Imorgon fredag invigs en ny gasstation i Älvsjö.

Allt fler fordon i Stockholmsområdet går på gas och nu öppnar en ny station i Älvsjö för att täcka behovet av tankställen.

– Den nya tankstationen för gasdrivna sop- och distributionsbilar är mycket välkommen. Situationen där privatbilister har fått trängas med tunga fordon på tankstationerna har länge varit ohållbar. Vår ambition är att underlätta för människor att göra bra miljöval och detta är et bra steg på vägen, säger stadsmiljöborgarrådet Per Angersjö i ett pressmeddelande.

Ny station avlastar

Gasförbrukningen i Stockholmsregionen ligger på 15 miljoner kubikmeter per år. Den nya tankstationen i Älvsjö kommer att ta emot sop- och distributionsbilar för att avlasta de andra 12 fordonsgasstationerna i Stockholmsområdet. Innan det finns flytande biogas att tillgå kommer stationen att försörjas med flytande naturgas.

– Den nya stationen i Älvsjö kommer att ge stockholmarna större och säkrare tillgång på fordonsgas, säger Jan Bäckvall, vd för AGA Gas, som levererar gas till stationen i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar