Är det kamaxeln som ställer till problem?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Min BMW 518- 90 (4-cylindrig motor som heter M-40) uppför sig lite underligt: vid ett visst varvtal så är det precis som om bilen inte orkar mer eller som om jag hade varvtalsregulator i den. Det här märks på varje växel, men tydligast blir det när jag kommer upp i cirka 110-120 km/tim. Ibland kan jag lura bilen genom att släppa lite på gasen och därefter gasa igen och då går den ibland som vanligt.

Bilen har gått ganska långt (cirka 34 000 mil) och har en ganska sliten kamaxel, den knackar ganska mycket och drar onormalt mycket bensin. Kan kamaxeln vara problemet?

Hej! Om kamaxeln vore boven i dramat så skulle du inte kunna lura maskineriet genom att släppa på gasen och sedan ge gas igen. Jag tror att felet ligger i insprutningssystemet, motorn får inte tillräckligt med bensin. När bytte du bränslefilter senast? Om det inte hjälper med filterbyte (kolla även luftfiltret) så ska du be en verkstad koppla in sig i datorns minne och kolla om det finns några felkoder där som kan ange en kompassrikting i det fortsatta felsökandet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL