Ferrarichefen vägrar: ”Får skjuta mig först”

Foto: Sergio Marchionne (trea från vänster) vid premiären av GTC4Lusso på bilmässan i Genève.
MOTOR

Framtidens bilar är eldrivna och självkörande.
Men inte Ferrari – de kommer aldrig att följa det spåret.

– Du får skjuta mig först, säger Sergio Marchionne, ordförande för tillverkaren.

Nya tider – nya tekniker och även helt nya krav.

De flesta är medvetna om att någon form av eldrivna bilar är framtiden, det är helt enkelt inte hållbart att fortsätta med olja i tanken. Men alla är inte de största anhängarna av elbilar.

– När det gäller Ferrari är det nästan ett obscent koncept, säger Sergio Marchionne, chef för Fiat Chrysler Automobiles och ordförande för sportbilsmärket Ferrari, till CNN.

Motorljudet en livsviktig ingrediens

Uttalandet gjordes under pågående Genèvemässan och skälet till att en el-Ferrari är uteslutet är bland annat att det behövs ”oljud”. Enligt Marchionne är motorljudet en otroligt viktig del av hela Ferrari-paketet – så en i stort sett ljudlös drivlina håller helt enkelt inte.

Men elbilar var inte det enda som baissades – den italienske företagsledaren sa att det aldrig kommer att släppas en självkörande Ferrari.

– Du får skjuta mig först,  säger han till CNN.

Men man ska aldrig säga aldrig. Ferrari har ju även de varit tvungna att följa med i tiden och numera är turboladdning och hybridbilar något de omfamnat. Dock får man hålla med – bara tanken på att förknippa Ferrari med självkörande elbilar känns fel.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ferrari

Bilar