Bäst i USA med fem vinnande modeller

Publicerad:
1 av 6

Priset ”Top Safety Pick” är en av de tyngsta utmärkelserna i USA. Bland de säkraste bilarna 2012 finns fem Volvomodeller: C30, S60, S80 XC60 och XC90.

Det innebär att biltillverkaren är oöverträffad i kategorin lyxbilar.

Den oberoende, ideella organisationen Insurance Institute for Highway Safety sysslar med utbildning och forskning. Deras målsättning är att minska antalet döda och skadade på amerikanska motorvägar, samt minska kostnaderna för materiella skador.

Storslam för Volvo

IIHS sammanställer olycksstatistik för samtliga modeller på den amerikanska marknaden och varje år utses de säkraste bilarna i ”Top Safety Pick”. Priset för 2012 innebar storslam för Volvo. Med inte mindre än fem modeller i topp är biltillverkaren oöverträffad i kategorin lyxbilar. De vinnande Volvomodellerna var C30, S60, S80 XC60 och XC90.

Säkra bilar sedan 1927

– Säkerhet har varit en ledstjärna för Volvo ända sedan vi grundades 1927 – och våra anställda runt om i världen är väldigt stolta över att tillverka, sälja och serva våra bilar. Vi känner oss dock mycket hedrade över att bli erkända på det här sättet, säger John Maloney, vd för Volvo Cars of North America.

Volvo

Publicerad: