Nya Aston Martin DBS på väg

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

James Bonds bilfavorit testas i hemlighet på Nürburgring

1 av 8 | Foto: Foto: Lehmann Photo-Syndication

Aston Martin säger sig lansera sex modeller de kommande sex åren. Den mest viktiga av dessa, efterträdaren till DB9 och DBS, kommer nästa år.

Vår spionfotograf har fångat kommande DB10/DBS på bild.

Aston Martin DB9 är pensionsmogen. Den kom 2004 och är en verklig skönhet och själva kärnan i märkets design-DNA. DBS är den mycket snarlika men snäppet vassare versionen kom 2007. Ärligt talat går det inte att skilja de olika modellerna från varandra, men DBS är framför allt känd från Bond-filmen Casino Royale där James voltar och totalförstör den vackra bilen till mångas förtvivlan. Men skönhet är inte evig och nu ska nian bli en tia.

Av spionbilderna som avslöjar Aston Martins hemliga provkörningar på Nürburgring att döma görs inte designrevolution med efterträdaren. Mycket går att känna igen från idag men med drag av superexklusiva One-77, tillverkad bara i 77 exemplar.

Märket hittade sin nuvarande form redan 1994, med DB7. Skuttet blev ändå stort när DB9 kom då företrädaren ansågs se ut som vilken Jaguar som helst. Och det går ju inte för sig när vi pratar Aston Martin. Men designen har förvaltats och förädlats med varsam hand - vilket också spionbilderna bekräftar.

Koncept bekräftar spionbilder

Förra veckan visade Aston upp en konceptbil på lyxbilsträffen Concorso d'Eleganza Villa d'Este vid Comosjön i Italien, en träff för bilvärldens absoluta skönheter och dyrgripar. I god brittisk anda gjorde man en mycket lågmäld entré och avslöjade nästan inga fakta alls. Uppmärksamhet fick man ändå. Konceptet, vid namn AM310, antyder nya DB10 (och DBS.) Linjerna avslöjar just den där kombinationen av One-77 (det kraftiga bakpartiet) och dagens Aston-design. Karossen är byggd i kolfiber och V12-motorn på sex liter ger 580 hästkrafter.

Premiär ryktas bli till hösten och säljstart nästa år.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL