Mystisk Lamborghini från The Italian job återfunnen

1 av 6
MOTOR

Miljonbilen försvann mystiskt i ett eldhav i öppningsscenen i ”The Italian job”.

Nu har den hittats – och är i perfekt originalskick.

Den klassiska Lamborghinin ska nu åka på världsturné, rapporterar Daily Mail.

För 46 år sedan försvann den i ett eldhav och puttades ned för ett djupt stup – trodde vi. Nu avslöjar Daily Mail att den orange Lamborghini Miura som användes i en av filmhistoriens mest klassiska öppningsscener inte alls försvann i filminspelningen. I själva verket har den levt ett stillsamt liv, är i klanderfritt originalskick – och nu värd mer än tretton miljoner kronor.

”Livslång passion”

– ’The Italian job’-Lamborghinin är superbilarnas heliga graal just eftersom ingen visste vad som hände med den efter filmen. Jag har en livslång passion för dessa bilar, men jag trodde att just detta exemplar var utom räckhåll, säger Iain Tyrrell, en av bilens nya ägare till Daily Mail.

Iain, som driver det brittiska bilföretaget Cheshire Classic Cars, hittade bilen i ett garage i Paris och kunde på bara tre timmar konstatera att det handlade om den rätta bilen. Nu planerar han och affärskompanjonen att skicka bilen på världsturné – eller sälja den om priset blir rätt.

Stup-bilen försvunnen

Filmteamet lånade bilen från Lamborghini och såldes efter filminspelningen till en bilhandlare. 2005 dök bilen upp på marknaden igen och köptes av lyxyacht-byggaren Norbetto Ferretti – som i själva verket var son till bilhandlaren som köpte bilen direkt efter inspelningen. Han ska dock inte ha varit medveten om bilens tidigare historia, enligt Daily Mail.

Vad hände då med bilen som faktiskt puttades ut över stupet i filmen? Enligt brittiska tidningen handlade det om en redan krockad bil som Lamborghini-fabriken skänkte. Och visst försvann den ner i stupet – men när filmteamet dagen därpå skulle hämta upp den var den spårlöst försvunnen. Det finns med andra ord miljoner att hämta – för någon som 1969 hittade ett Miura-vrak i en flodbädd. 

Har du glömt bort det klassiska introt? Se det här! (Obs; extern länk!)

ARTIKELN HANDLAR OM

Motor

Bilar