Nya, hemliga Peugeot

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Får 313 hästkrafter – klassas som miljöbil

1 av 4
Vad Peugeots nya konceptbil ska heta är än så länge hemligt – men så här ser den ut.

Peugeot har visat läckra konceptbilar på löpande band de senaste åren.

Till varje stor mässa har någon ny godbit avtäckts, känns det som.

Nu är det dags igen.

Peugeot visar alltid musklerna när det vankas bilsalong på hemmaplan. 907 på Parissalongen 2004, den väldiga 908 RC med mittmonterad V12-diesel 2006, och senast 308 RC Z, som kunde ses i Genéve i våras.

Med 308 RC Z vill Peugeot utmana Audi TT och Nissan 350 Z både vad gäller form och prestanda.Publiken gillade det de fick se, och publikreaktionerna tände Peugeot-ledningen som nu meddelat att 308 RC-Z kommer i produktion, med premiär på nästa Frankfurtsalong och säljstart våren 2010.

Liknar föregångarna

Och nånstans mellan den mindre 2+2-sitisga RC-Z och kolossen 908 RC kommer RC…, ja vaddå? Namnet avslöjas först på Parissalongen, som slår upp portarna den 4 oktober, där den nya konceptbilen visas.

Som bilderna visar så fortsätter Peugeot med det formspråk som de senaste konceptbilarna visat upp, och som också avslöjar hur Peugeot vill se ut i framtiden.

Peugeot kallar den nya konceptbilen för en GT coupé, det är en fyrsitsig sak med fyra dörrar och elhybridteknik. 313 hästkrafter och ett CO 2-utsläpp på 109 gram per kilometer, lovar man.(Miljöbilsgränsen går vid 120 g/km.)

Collin på plats

Mer än så vill inte Peugeot avslöja just nu – allt för att hålla oss nyfikna till Parispremiären. Men håll med om att konceptet ser riktigt lovande ut.

Vi återkommer när vi vet mer, och i början av oktober är Robert Collin på plats i Paris för att syna alla nyheterna i sömarna. Räkna med en intressant bilhöst.

Läs också:

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN