Volvo avslöjar sportigare V90

Gillar du Volvos S/V90, men tycker att de kunde varit lite sportigare?

Då ska du kolla in nya R-Design-bilarna.

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller, säger Björn Annwall på Volvo.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Tidigare i våras såg vi för första gången bilen som ska ersätta trotjänaren V70. När Aftonbladets Robert Collin fick provköra var han imponerad, nya V90 betedde sig elegant.

Men det gällde standardbilen, är man på jakt efter en lite ”tuffare” version finns nu alternativet ”R-Design”, som är inspirerat av Volvos banracingbilar.

– R-Design tillför extrem prestanda till våra eleganta herrgårdsvagns- och sedanmodeller i 90-serien genom en vinnande kombination av sportigare och mer dynamiska köregenskaper och stylingdetaljer som tydligt signalerar att det här är bilar med hög prestanda, säger Björn Annwall, marknadschef på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Unika detaljer

För de som väljer att kryssa i ”R-Design” får man en bil som har en annan grill, integrerade dimljus samt svarta trimdetaljer fram och bak. Därtill kan man välja mattsvarta femekrade fälgar.

Inuti erbjuds nu flera olika trimdetaljer, varav sportigare stolar och en ny ratt ska förstärka bilden av att R-Designbilen är mer körinriktad.

Volvo har inte avslöjat vad R-Design-paketet kommer att kosta, men på XC90 kostar det lika mycket som Inscription-nivån – vilket på S/V90 skulle innebära 40 000 kronor över Momentum.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln