Dahlgren tog sin C30 till femteplats i Japan

Publicerad:
1 av 3

Volvo

Volvo Polestar Racing och Robert Dahlgren hade en stark men frustrerande WTCC-helg på Suzuka i Japan.

Det blev en tredjeplats i kvalet, bruten första tävling och en kämparinsats till femte i andra tävlingen trots en skadad bil.

– Det var frustrerande att tvingas bryta första tävlingen, men jag är väldigt nöjd med att vi kunde visa att vi har farten för att slåss om topp tre, säger Robert Dahlgren.

Trots att han aldrig sett Suzuka-banan i Japan tidigare säkrade Volvo-föraren tredje plats i kvalet, bara 0.069 sekunder från pole position. Men första tävlingen fick ett dramatiskt slut redan i första kurvan när Dahlgren blev avputtad in i muren. Trots stora skador på bilen lyckades Volvo Polestar Racing reparera bilen i tid för andra tävlingen.

Jobbade som hjältar

– Grabbarna jobbade som hjältar och lyckades ge mig en bil som var snabb nog för en pallplats trots att de bara hade ett par minuter för att reparera mellan tävlingarna, säger Dahlgren.

I andra tävlingen var Dahlgren i toppform och kämpade hårt om en pallplats med de tre Chevrolet-förarna Yvan Muller, Rob Huff och Alain Menu. Dahlgren korsade mållinjen som femma, bara två sekunder från segrande Tom Coronel och satte näst snabbaste varv.

– Jag var snabbare än dem framför mig, men det är inte lätt att köra om på den här banan. Jag ville ha en pokal med min från helgen, men jag är ändå nöjd totalt sett och mina förväntningar är inte direkt lägre inför nästa tävling, säger Dahlgren.

Två tävlingar i FIA World Touring Car 

Två tävlingar kvarstår av FIA World Touring Car Championship-säsongen 2011 och Volvo Polestar Racing kör näst sista tävlingen på Shanghai-banan i Kina om två veckor.

– Vårt team har gjort ett utmärkt jobb. Det var bara ett par månader sedan vi kom till premiären på Curitiba som nybörjare och vi var över en sekund bakom per varv. Sedan dess har teamet tagit stora steg framåt med chassit, utvecklat en helt ny 1.6-liters turbomotor, kanske den starkaste i fältet, och vi kämpar nu om pole position inom ett par tusendelar. Vi åker till nästa tävling i Shanghai med självförtroendet och ambitionen att kämpa om en pallplats, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef för motorsport vid Volvo Personvagnar.

Intresserad av Volvos tjänstebilserbjudande – klicka här.

Volvo

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN