Maybachs nya lyx-coupé

MOTOR

Sex meter lyx för 6,4 miljoner kr

Daimlers ultra-lyxmärke Maybach kommer att lansera en begränsad special-coupé. I grunden är det en Maybach 57S som görs om. Bilen ska ta sig an konkurrenterna Bentley Brooklands och Rolls Royce Phanton Drophead Coupe.

Prislappen på den nya bilen: 6,4 miljoner kronor.

Endast 100 exemplar av coupen ska byggas i samarbetet med tyska Xenatec. Maybach står för själva grunden (57S chassis) och Xenatec står för bygget. Bilen kommer att behålla längden (5,73 meter) men blir märkbart bredare och lägre, 2,18 meter respektive 1,48 meter.

På årets Pekingmässa visades Maybach 57S med en omgjord grill, ny front och styling. En del av den ansiktslyftningen finns även kvar i nya super-lyx versionen som Xenatec har gett en mer lutande vindruta samt flyttat B-stolpen 20 centimeter bakåt. Det gör det möjligt att peta in ännu större dörrar i bilen. C-stolpen har även den tagit en resa bakåt vilket resulterat i en sportigare look.

Dubbelturbo

Kraftmässigt är det originalbilens sexliters dubbelturbo-matade V12 som återfinns där fram. Det ger Xenatec-coupén tuffa 620 hästkrafter och 1 000 Nm i vridmoment. Företaget avslöjar inga prestandasiffror, men säger att deras bil kommer att slå sitt lite mer formella syskon (57S) på alla punkter. Maybach 57S gör 0-100 km/h på fem sekunder blankt och har en topphastighet på 275 km/h.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar