'Zlatan-Porschen' gör succé – snart slutsåld

Av: Erik Gustafsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ses med respekt att vi sålt så många”

1 av 2 | Foto: AP

Supersportbilarna säljer som smör.

'Zlatan-bilen', Porsche 918 Spyder, är snart slutsåld – och rekordmånga finns i Sverige.

– Det ses som respekt att vi kunnat sälja så många, säger Raine Wermelin, presschef på Porsche i Sverige till Bytbil.com.

När Porsche visade sin konceptversion av 918 Spyder 2010 ville varken Ferrari eller McLaren vara sämre.

Tre år senare presenterade båda varsin superhybrid. Och trots prislappar på tio miljoner kronor säljer supersportbilarna som smör.

Vi vet att Zlatan Ibrahimovic fått gå före i kön till en en Porsche och vi vet att Per Gessle lyckats lägga vantarna på Ferraris exklusiva motsvarighet ”LaFerrari”. Och det gör båda herrarna medlemmar i en mycket exklusiv skara om 918 respektive 499 bilägare. Det är nämligen det begränsade antalet som Porsche 918 Spyder och LaFerrari kommer att byggas i.

Fyra i Sverige

Nu rapporterar Porsche att samtliga exemplar av deras superhybrid snart är sålda.

– Vi tillverkar de sista exemplaren i juli, säger Andre Oosthuizen, vice marknadschef på Porsche i USA till Automotive News.

Trots att flest 918 Spyder totalt sett hamnat i USA har det enligt Bytbil.com sålts fyra stycken i Sverige – en succé enligt Porsche.

”Respekt”

– Om vi skulle sålt två stycken bilar hade vi tagit vår andel. Och det är ingen som anser att vi inte har gjort det. Tvärtom ses det som respekt att vi kunnat sälja så pass många bilar, säger Raine Wermelin, presschef på Porsche i Sverige till Bytbil.com.

Förutom Zlatan är de tre andra svenska Porsche 918 Spyder-ägarna ännu okända, men Motorista kan bara gratulera till bilvalet.

Publicerad:

MER OM MIN BIL