Här är Sveriges nya filmstjärna

Publicerad:
Uppdaterad:

Att en elbil tar plats i en långfilm hör inte till vanligheterna. Men det blir verklighet när Peter Magnussons nya fil En gång i Phuket kommer upp på bioduken i vinter. En Volvo C30 Electric rattas i filmen, som väntas bli Peter Magnussons nästa stora biosuccé.

Över halv miljon svenska gick och såg Peter Magnussons förra film, Sommaren med Göran. En gång i Phuket är också en romantisk komedi, och trots att miljön och karaktärerna är utbytta så finns en hel del berörningspunkter med föregångaren. Peter Magnusson står återigen för huvudrollen men ett nytt ansikte som dyker upp är Susanne Thorson (Puss, I rymden finns inga känslor) som spelar bokförlagsredaktören Anja.

– Inspelningen i Thailand var som en äventyrsresa. Jag fick börja med dykcertifikat och den första scenen spelades in på 15 meter djup, säger Susanne Thorson.

Komplicerad historia

Filmen handlar om Sven (Peter Magnusson) som kommer från en välbeställd familj där all är både lyckliga och lyckade – i all fall verkar det så utåt. Själv arbetar han som karriärcoach utan att trivas.

För att komma undan vardagen bestämmer sig Sven för att åka till Thailand och skriva en bok. Bokförlagsredaktören Anja är i en liknande situation. Hon åker till Thailand för att ta itu med sig själv, men har bildligt talat med sig mycket i bagaget. Mötet mellan Sven och Anja utvecklas till en historia som är allt annat än enkel.

– Dessutom har Anja med sig två kompisar på resan som inte alltid förstår henne så bra. Samspelet mellan de tre är också en rolig del av filmen, säger Susanne Thorson.

Hur ser din drömbil ut? Testa att bygga den här – se resultatet på bara minuter.

Ovanligt tyst bil

Peter kör en Volvo V60 i filmen. Men det mest exotiska bilinslaget är nog ändå en Volvo C30 Electric som Anjas sambo kör. Elbilar har inte hittills hört till vanligheterna i filmvärlden. I filmen noteras att det är en ovanligt tyst bil.

Nu hoppas alla involverade i filmen att den ska bli minst än lika stor succé som Sommaren med Göran blev. Susanne Thorson tror att den kommer att tas emot väl.

– Vi hade väldigt roligt när i spelade in filmen och jag hoppas att folk ser det och att det smittar av sig. Sedan är det också en otroligt vacker film, tack vare omgivningen där vi spelade in.

Kolla in C30 – som du aldrig sett den förut.

Fotnot: Filmen har premiär den 3 februari nästa år.

Volvo

Publicerad: