Kolla: Har byggt en riktig Transformer

Sugen på en bil som har det där ”lilla extra”

Spana in den här BMW:n som har en minst sagt udda finess.

Men det finns en baksida, det gör att du får inte köra den på vanliga vägar.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Sedan 80-talet har Transformers varit ett begrepp alla med någorlunda intresse för motorer och populärkultur känner till. Bilar som förvandlas till robotar har i stort sett sedan dess varit något många önskat sig i julklappen.

Nu (äntligen?) kan dock de riktigt inbitna få sin Transformers i fullstor skala.

Hel serie med bil-robotar

Det är ett turkiskt företag kallat Letvision som tagit fram en serie robotbilar de kallar ”Letrons”. Och nu har de visat upp en fungerande prototyp.

Den röda roboten går under namnet ”Antimon” och är baserad på en BMW 3-seriecoupé. Utvecklingsarbetet har tagit åtta månader och även om resultatet inte är lagligt att köra på vägen än så länge – är det en spännande koncept.

På sikt vill företaget utveckla flera olika ”Letrons-robotbilar” och på sin hemsida visar de upp flera olika förslagsmodeller. Potentiella köpare kommer kunna välja, förutom Antimon, mellan Bizmut, Argon, Wolfram och Tantal – samtliga robotar baseras på BMW-modeller.

Vill ha mer pengar till utveckling

Dock bör det nog nämnas att det är väldigt få originaldelar kvar från BMW och bilarna styrs med hjälp av en fjärrkontroll. Det turkiska företaget är tydliga med att dagens robot inte har någon funktionalitet för att klara av att gå runt själv – men att det går att fixa. Det enda som krävs är att någon bidrar med lite pengar till utvecklingen.

I videon visar Letvision upp sin transformersbil, kolla in resultatet nedan.

  Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN