Godzilla tuffar till sig

Av: 

Felix Björklund

Bilar

Nissan GT-R får över 500 hästar

Bättre aerodynamik och en nyputsad motor med över 500 hästar – det är nyheterna som ska ge Nissan GT-R segern i superbils-kriget.

Det pågående kriget mellan Nissans GT-R och Porsches 911 Turbo kan vara på väg in i ett nytt skede. GT-R som redan är en otroligt kompetent bil är på väg att få sig en ansiktslyftning. Och för att tvåla till Porsches Turbo S rejält ska Nissan stoppa i ytterliggare lite krut under motorhuven.

I dagsläget trängs redan 485 testosteron-stinna hästar i den 3,8 liter stora dubbelturbon, men dessa ska enligt rykten nu få sällskap av ytterliggare fler. Förutom en effekt på över 500 hästkrafter kommer GT-R att få flera aerodynamiska förbättringar och siktet är klart inställt på att förbättra bilens tid runt Nürburgring – platsen där slagen mellan de båda sportbilarna äger rum.

Porsches 911 Turbo S som lanserades på Genévesalongen har en 3,8 liters direktinsprutad boxermotor som ger 530 hästar och ett vridmoment på 650 Nm. Detta räcker för att ge den tyska kämpen en sprinttid på 0-100 km/h på 3,3 sekunder och en topphastighet på 315 km/h.

Nissan GT-R anno 2010 har som ovan nämnt ”ynkliga” 485 hk och 588 Nm i vridmoment. Men i och med sin avancerade fyrhjulsdrift har ”Godzilla” lämnat 100 km/h sträcket bakom sig på 3,5 sekunder (olika motortestare har faktiskt fått ner den tiden till 3,3 sekunder).

Om ryktena visar sig vara sanna och japanerna verkligen packar in över 500 hästkrafter kan det vara så att Porsche får se sig slagna runt ”ringen”.

För att få en uppfattning om hur mycket monsterbil som Nissan GT-R egentligen är – titta när Jeremy Clarkson provkör bilen på bana.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför gärna Gjensidiges bilförsäkring med den du har idag - det kan löna sig! Klicka här

Gjensidige

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar