Volvo C70 har blivit elbil

avJohanna Mörtberg

Fyrhjulsdriven cabriolet
har gjorts om till elbil

Volvo C70 har blivit omgjord till elbil.

För att ge prov på vad tekniken kan åstadkomma har Uppsalabaserade företaget Electroengines gjort om en Volvo C70 cabriolet till elbil.

Resultatet en både snabb och stilig cab med lång räckvidd.

Uppsalaföretaget Electroengine har gjort om en volvo C70 till en elbil. Den fyrhjulsdrivna bilen gör 0-100 på mindre än sex sekunder och har en toppfart av 200 km/h. C70:an går att köra cirka 32 mil på en laddning.

– Tillsammans med Öresundskraft, Lunds Energi och Energihuset har vi gjort om C70 till en elbil med den nyaste tekniken. Prestandan är möjlig tack vare att vi har använt våra senaste batterier och batterisystem i kombination med världens lättaste och effektiva elmotorer, säger Björn Karlström, Electroengine och förklarar att bilen har en elmotor på varje hjul.

Ingen serietillverkning

Men C70:an är än så länge ingen bil som kommer att nå konsumenterna. Modellen är inte till salu.

– Vi planerar att använda den för att demonstrera tekniken och testa nya koncept. De närmaste åren kommer vi att fortsätta att utveckla både drivlina och batterier. Vi ser också fram emot vintern, för vi hoppas kunna testa hur vår fyrhjulsdrivna bil kan användas för att korta bromssträckor, förbättra väggreppet och köregenskaperna, säger Thomas Bergfjord i Electroengines.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar