Range Rover SVAutobiography är lyxigast någonsin

1 av 10 | Foto: Den utfällbara läktaren.
MOTOR

Mycket vill ha mer – och lyxigaste suven Range Rover blir plötsligt världens värsta.

550 hästkrafter, ”tandläkarstolar” och en egen läktare!

Här är bilen som kostar 1,9 miljoner kronor – som minst.

På bilsalongen i New York avtäcker Land Rover sin lyxigaste och kraftfullaste Range Rover-modell någonsin; SVAutobiography.

En diskret tontonslack till det yttre avslöjar inte direkt vad som finns innanför skalet – men väl där går det inte att ta minste om den pompösa auran. Baksätet består av två ”tandläkarstolar” med egna tv-skärmar, bord och kylskåp, insvept i ädel, läder och ullmattor.

Den som verkligen vill sträcka ut benen gör bäst i att beställa bilen med förlängd hjulbas, vilket gör bilen 20 centimeter längre.

Trimmad motor

Att åka lyxigt betyder allt som oftast mycket mos under huven, vilket även gäller för Range Rover SVAutobiography. Den tidigare 5,0-liters V8:an har trimmats med 40 hästar och levererar nu 550 hästkrafter, tillsammans med 680 newtonmeter i vridmoment. Men för de som vill meddelar företaget att bilen även går att beställa med mindre motorer, som TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8 och SCV6.

Den nya superlyxen gör inte Range Rover mindre kompetent i terrängen än tidigare. Fortfarande erbjuds mer eller mindre världsledande terrängkapacitet.

Börjar på 1,9 miljoner

Prislappen för SVAutobiopgraphy börjar på 148 000 pund, motsvarande 1,9 miljoner kronor. Men huruvida det priset inkluderar de ur lastutrymmet utfällbara läktarstolarna vet vi inte säkert, men lyxigt är det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Land Rover

Motor

Bilar