Tre frivilliga golfare

Av: 

Martin Ström

Bilar

Hård kamp på fairway – förlåt, landsvägen – i titelmatchen om golfklassen

Två är helt nya. Den tredje är vår senaste testfavorit.

Kan VW Golf återta platsen på täppan?

Är nya Renault Mégane en utmanare att räkna med?

Peugeot 308 har mycket att leva upp till.

Det krävs ett bilintresse för att se skillnaden på nya Golf och generation fem som nu tackar för sig. Strålkastarna fram och lyktorna bak är de bästa kännetecknen och i enlighet med dagens mode har man lagt ner extra möda på att få lamporna att sticka ut. Visst ser det fräckt ut men frågan är vem modet gynnar? Att byta strålkastarinsats blir bara dyrare och dyrare. Dumt också att sidolisterna som skyddar mot parkeringsskador är borta, sätt tillbaka dem Volkswagen!

Sammantaget ser nya Golf fortfarande ut som en Golf och det känns bra, klassisk design som varar.

Renault slopade ankstjärten

Renault Mégane har sett väldigt olika ut under årens lopp och dagens modell med den typiska ankstjärten fick ett ljumt mottagande. Nu har fransmännen retirerat och skapat en ny Mégane med mer anonyma men ändå läckra former.

Peugeot har gått åt precis motsatt håll och skruvat till sitt redan rätt skruvade formspråk ytterligare ett varv. Därför känns 308 inte särskilt harmonisk, men syns gör den i alla fall, särskilt i testbilens gulgröna kulör.

Nåväl, här har vi alltså tre femdörrarsbilar i Golfklassen med olika framtoning men med samma mål, att vara störst i Europa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se över dina möjligheter till ett lån: Ansök om upp till 600 000 kr utan säkerhet genom Lendo.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar