Radar-räddaren

MOTOR

Apparaten som varnar för polisens kameraskåp – helt lagligt

Den är liten, billig, oumbärlig – och laglig!

Den varnar dig för polisens kameraskåp i Sverige, Norge och Finland.

Dessutom anger den exakt hastighet.

Foto: När det var knappt 500 meter kvar larmade Active GPS om kameraskåpet och övergick från att visa bilens exakta hastighet till att visa antalet meter till skåpet. Foto: STEFAN MATTSSON

Active GPS kostar knappt 1 300 kronor och säljs via internet (www.adteknik.se).

Installationen är superenkel, du trycker in elkabeln i cigg-uttaget, fäster den lilla dosan med dubbelhäftande tejp på instrumentbrädan och det är klart.

Active GPS jobbar med satelliter och kameraskåpens positioner är inprogrammerade i dosan. När du är cirka 15 sekunder från ett skåp ljuder en kraftig signal samtidigt som dosan visar hur många meter det är kvar till skåpet. När du inte är i närheten av ett kameraskåp visar dosan din exakta hastighet.

Överröstar bilstereon

Siffrorna är cirka 1,5 cm höga och mycket lätta att läsa av och varningen tillräckligt påträngande för att överrösta bilstereon.

När fler skåp monteras upp, det ska ju blir 700 stycken, kan man (gratis) ladda ner de nya positionerna via Adtekniks hemsida.

Jag har provat Active GPS under ett par veckor och den lilla apparaten gör sitt jobb precis som utlovat, jo, den är direkt beroendeframkallande.

Dosan är utvecklad av lilla Ad-teknik i Alingsås och tillverkas i Västsverige. Just nu är leveranstiden en månad.

Robert Collin

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar