Lamborghini blir – polisbil

Dubais poliskår har i ett nafs blivit världens snabbaste ordningsmakt på fyra hjul. Emiratets nyförvärv, en Lamborghini Aventador, kommer med all säkerhet göra livet svårt för fortkörarna.

– Den kommer visa att vi har stil, säger polischefen Khamis Matter al-Muzaina.

I en stad där Mercedes och Porschar är vardagsmat gäller det att ta i från tårna om man vill sticka ut. Och sticka ut är ledigt vad man kan kalla stadens senaste nyförvärv – en 700 hästkrafter stark Lamborghini Aventador, värd drygt 3,2 miljoner kronor. Bilen har en toppfart på 349 kilometer i timmen och accelererar från 0-100 på 2,9 sekunder.

Bilen lär vara väl kapabel att göra livet surt för buset i Förenade Arabemiraten och är en del i en större satsning som Dubaipolisen gör för att förstärka sin fordonsflotta.

Ska visa stil

I ett uttalande till tidningen 7 Days in Dubai säger polischefen General Khamis Matter al-Muzaina att Lamborghinin kommer visa hur mycket stil Dubai har. Utöver superbilen kommer man även köpa in ett antal sportbilar av modellen Chevrolet Camaro.

Dubai har i kölvattnet av finanskrisen för några år sedan kämpat med ekonomin och nu vill man med sina nya polisbilar att man är tillbaka på banan igen. Sedan tidigare har man köpt världens största inomhusskidbacke och världens största pariserhjul.

Inte ensamma

Dubais poliskår är dock inte först med idén att ha exklusiva sportbilar i tjänsten (se bildspel ovan). Italien fick en specialutrustad Lamborghini Gallardo för några år sedan och i Sverige rullade på 1970-talet en Porsche 911 som polisbil i Ljungby. Dock har ingen vågat sig på att köpa något riktigt lika snabbt som Lamborghini Aventador. Möjligtvis på grund av de befarat höga driftskostnaderna?

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN