Dahlgren plockade första VM-poängen

Publicerad:
Robert Dahlgren i depå.
Robert Dahlgren i depå.

Volvo Polestar Racing och Robert Dahlgren plockade första VM-poängen någonsin när världsmästerskapen för standardvagnar, WTCC, tävlade på Zolder-banan i Belgien.

– Det gick bra från start till mål idag. Jag är stolt över att ha tagit första poängen för Volvo, vi gör nya framsteg varje gång vi kör ut på banan, säger Robert Dahlgren.

Han passerade mållinjen som sjunde man i den andra tävlingen efter hårda kamper med förare från BMW, Chevrolet och SEAT.

– Dahlgren körde mycket bra i helgen och vi fortsätter att skaffa oss livsviktiga erfarenheter. Vi har definitivt haft en lyckad helg, över förväntan, säger Christian Dahl, VD för Volvo Polestar Racing.

Utvecklingen fortsätter

Hemma i Göteborg fortsätter utvecklingen av den nya turbomotorn som Volvo Polestar Racing kommer att introducera senare under året, en nyckeldel i fortsättningen av utvärderingssäsongen enligt Dahl.

– Våra simuleringar visar tydligt att vi tappar ungefär åtta tiondelar per varv i jämförelse med turbobilarna, en tidsdifferens som motsvarar det vi hade upp till snabbaste tid i helgens kval. Vi arbetar vidare med gott självförtroende och ser fram emot fortsättningen, säger Dahl.

Trots påskhelg och strålande vårväder bevittnade 27.000 åskådare och 45 miljoner TV-tittare Volvo Polestar Racings framfart i årets andra WTCC-tävlingshelg.

WTCC fortsätter om tre veckor på klassiska Monza-banan i Italien. Följ fortsättningen på www.volvopolestarracing.com

Volvo

Publicerad: