Nu släpps Porschen som superkombi

Porsche Panamera släpps i kombiversion.
MOTOR

Det har länge ryktats om en ”kombiversion” av Porsche Panamera.
Nu är den här.
Sport Turismo heter varianten som rymmer upp till 1 390 liter bagage – som kan fraktas snabbt i och med upp till 550 hästkrafter.

För en gångs skull passar ordet ”sport” för en kombimodell, ett uttjatat epitet som används på flera av världens icke-sportiga kombibilar (hör ni det Opel, Toyota, Renault, Volvo med flera). Även om Panamera är en stor, bekväm och lyxig bil är den också en sportbil. Panamera Sport Turismo är i grunden 4+1-sitsig, det vill säga två framstolar och två individuella yttre säten i baksätet med möjlighet till sittplats även mellan dessa. Som tillval kan man få modellen som strikt fyrsitsig om man väljer de elektriskt justerbara sätena i bakre raden.

Bagageutrymmet rymmer, med uppfällt baksäte, 520 liter vilket är 20 liter mer än i vanliga Panamera. Det är inte enormt, men det är heller inte dåligt. 

För att underlätta transport av saker och ting längst bak erbjuder Porsche bland annat skenor i golvet, fästpunkter och lastnät. Även ett 230-voltsuttag finns som extrautrustning. Vid marknadslanseringen den 7 oktober 2017 erbjuds fem motoralternativ.

Panamera 4 Sport Turismo med 330 hästkrafter som ännu inte är prissatt.

Panamera 4S Sport Turismo med 440 hästkrafter för 1 200 000 kronor.

Panamera 4S Diesel Sport Turismo med 422 hästkrafter för 1 240 000 kronor.

Panamera Turbo Sport Turismo med 550 hästkrafter för 1 604 000 kronor samt 4 E-Hybrid Sport Turismo som ännu inte fått någon prislapp.

Alla modellversioner kommer standardutrustade med fyrhjulsdrift, bakhjulsstyrning, Porsche Traction Management, Porsche Advanced Cockpit och mycket annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Porsche

Bilar

Motor