Nu släpps Porschen som superkombi

Porsche Panamera släpps i kombiversion.
MOTOR

Det har länge ryktats om en ”kombiversion” av Porsche Panamera.

Nu är den här.

Sport Turismo heter varianten som rymmer upp till 1 390 liter bagage – som kan fraktas snabbt i och med upp till 550 hästkrafter.

För en gångs skull passar ordet ”sport” för en kombimodell, ett uttjatat epitet som används på flera av världens icke-sportiga kombibilar (hör ni det Opel, Toyota, Renault, Volvo med flera). Även om Panamera är en stor, bekväm och lyxig bil är den också en sportbil. Panamera Sport Turismo är i grunden 4+1-sitsig, det vill säga två framstolar och två individuella yttre säten i baksätet med möjlighet till sittplats även mellan dessa. Som tillval kan man få modellen som strikt fyrsitsig om man väljer de elektriskt justerbara sätena i bakre raden.

Bagageutrymmet rymmer, med uppfällt baksäte, 520 liter vilket är 20 liter mer än i vanliga Panamera. Det är inte enormt, men det är heller inte dåligt. 

För att underlätta transport av saker och ting längst bak erbjuder Porsche bland annat skenor i golvet, fästpunkter och lastnät. Även ett 230-voltsuttag finns som extrautrustning. Vid marknadslanseringen den 7 oktober 2017 erbjuds fem motoralternativ.

Panamera 4 Sport Turismo med 330 hästkrafter som ännu inte är prissatt.

Panamera 4S Sport Turismo med 440 hästkrafter för 1 200 000 kronor.

Panamera 4S Diesel Sport Turismo med 422 hästkrafter för 1 240 000 kronor.

Panamera Turbo Sport Turismo med 550 hästkrafter för 1 604 000 kronor samt 4 E-Hybrid Sport Turismo som ännu inte fått någon prislapp.

Alla modellversioner kommer standardutrustade med fyrhjulsdrift, bakhjulsstyrning, Porsche Traction Management, Porsche Advanced Cockpit och mycket annat.