Domen: Volvos nya krossar lyx-tysken

1 av 15

Svenska utmanaren krossar teknik-tysken.

Det framgår tydligt i en ny undersökning.

Hela 75 procent föredrar Volvos nyhet före premiumrivalen Audis nya suv.

Är du i bilköpartagen och har siktet inställt på en ny sjusitsig suv – då är det mot lyxigare segmentet du ska vända blinken och spana in nya Volvo XC90 och Audi Q7.

Volvon har vi sett sedan i höstas och till våren kommer bilen ut i handeln. Audi släppte de första bilderna på sin nya generation av Q7 i helgen. I båda fallen rör det sig om stora, rejält uppdaterade suvar. De är utrustade med den senaste säkerheten, infotainmenttekniken och kommer att erbjudas som hybrider och ska kunna köras enbart med hjälp av elmotor.

”Lika som bär”

Vi har fått informationen och sett bilderna. Tillräckligt för att skaffa sig ett första intryck om bilarna.  Och redan nu har ”striden” mellan de båda konkurrenterna dragit igång på nätet.

Sajten Carscoops var snabbt ute och genomförde en läsarundersökning. Frågeställningen var simpel: ”Vilken bil skulle du välja?”.

Undersökningen kommer att fortsätta en bra bit in på nästa år – men redan hittills så verkar det som att en ”segrare” har utkristalliserats.

När 3 595 personer röstat så har 2 792 – mer än 77 procent lagt sin röst på den svenska utmanaren. Endast 12 procent anser att tysken är den man ska välja. De sista procenten är fördelare mellan ”jag skippar båda” (5 procent) och ”jag känner mig delad” (3 procent).

Så domen är tydlig: Svensk avskalad design verkar gå hem internationellt.

Daniel Söderbäck