Så många kör nakna

avDino Stén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny undersökning avslöjar våra bilvanor

Sex och nakenhet i bil under färd verkar vara en populär företeelse bland bilister, om man får tro en ny europeisk undersökning.

Enligt en ny internationell undersökning gjord av Jabra, den danska tillverkaren av mobiltillbehör, är sysslor kopplade till sex och nakenhet mycket vanligare bakom ratten än man tror. 1800 förare i USA, Storbritannien, Japan, Frankrike och Ryssland fick frågan om vad de brukar ägna sig åt medan de kör. En tredjedel medgav att de klätt av sig eller bytt kläder medan de kört bil. Nästan lika många, 29 procent, uppgav att de har kysst någon.

Mat- och medievanor verkar bli allt vanligare i bilköer. Sju av tio uppger att de brukar äta medan de kör. Tre av tio uppger att de sms:at bakom ratten och 12 procent säger att de läst eller skrivit mejl i trafiken. Tio procent säger att de brukar läsa dagens tidning och fem procent ägnas sig åt videospel när de kör.

Även hygien- och skönhetsritualer förekommer i trafiken. Tretton procent av förarna säger att de sminkar sig när de kör och fem procent brukar raka sig i bilen på väg till arbetet, skriver Jalopnik.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar