BMW storsatsar på att bygga miljöbilar

MOTOR

Biljätten anställer 2600 personer under två år

1 av 3 | Foto: BMW trappar upp, företaget planerar att anställa 1300 personer med specialkunskaper om elbilstillverkning.

BMW ska inte bara tillverka lyxbilar. De närmaste åren satsar biljätten stort på miljöbilar. 2600 personer nyanställs för att ta fram en elbil och en sportig hybridbil som ska vara klara 2013.

BMW är en av de största tillverkarna av lyxbilar. Men nu satsar man på en grönare profil, planen är att anställa 1300 personer med specialkunskaper i områden som rör elbilstillverkning, hybridbilar och utveckling av energieffektiva förbränningsmotorer, skriver autobloggreen.

Anställer 1300 personer 2011

Men detta är bara början, dessa 1300 personer ska vara anställda redan i år, och 2011 planerar man att anställa ytterligare 1300 personer till sina forsknings- och utvecklingsavdelningar.

De nyanställda ska jobba med BMW:s Megacity Vehicle, ett framtidsinspirerat miljöfordon och en hybriddriven sportbil som kallas Vision Efficent Dynamics. Båda ska lanseras 2013.

BMW planerar att utöka fabriken i Leipzig där den lilla futuristiska citybilen ska byggas. Megacity Vehicle kommer att göras i kolfiberförstärkt plast, ett starkt och lätt material.

Detaljerna för sportbilen Vision Efficent Dynamics är inte klara, det talas om att bilen kan utnyttja drivlinan från Activehybrid 5-konceptet eller att den får en trecylindrig 1,5 litersmotor som kombineras med två elmotorer, uppger autobloggreen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar