Officiell: Mercedes C63 AMG S Coupé

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 19 | Foto: Foto: Mercedes-Benz

Mercedes

I förra veckan visades nya C-klass Coupé – nu kommer bilen i monstertappning.

Bilen har fått en anabola-kur och tack vare 510 hästar och 700 Nm i vridmoment blir det rejält åka av. 0-100 km/h avklaras på 3,9 sekunder.

BMW M4 och Audi RS5 får se upp.

Nu släpper Mercedes ut en riktig best – och sett till rena siffor är nya C63 S Coupé den nya kungen i klassen.

Det var efter ett par bildläckor vred Mercedes på kranen och nu får vi all information om de mest potenta C-klass coupén. I grundutförandet C63 Coupé har biturbo-V8:an 476 hästkrafter och 650 Nm. Tycker man inte det räcker till finns det även en S-version som krämar ur 510 hästar och 700 Nm ur den fyra liter stora motorn.

Knockar rivalerna

En snabb snegling på de tyska konkurrenternas erbjudande visar att Mercedes nyhet blir mest effektstinn.

BMW M4 hämtar 431 hk och 550 Nm ur sin raka sexa och Audis gamla RS5 (modellen är inte längre i produktion) mäktar med 450 hk och 430 Nm.

Och Mercedes effektövertag översätts även till bättre prestanda. Den vanliga C63 Coupén tar sprinten 0-100 km/h på fyra sekunder blankt och med ett extra S i emblemet går det en tiondels sekund snabbare. BMW M4 tar samma resa på 4,1 sekunder och ”söligast” är Audin som behöver 4,5 sekunder på sig för att nå 100 km/h.

Lång väntan

Mercedes må ha avslöjat bilen nu och ska visa upp den på Frankfurtsalongen den 15 september. Men för den som vill lägga vantarna på ett exemplar blir det till att vänta – först i vår blir det debut ute hos bilhandlarna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL