Porsche visar el-Boxster i Genève

MOTOR

Jobbar för att utveckla miljövänliga sportbilar

I vad som ändå måste sägas vara ett ovanligt diskret sätt, har Porsche introducerat Boxster E – en elektrisk prototyp som ska utforska de praktiska aspekterna av en helelektrisk roadstermodell.

Just giftermålet mellan prestanda och acceptabel miljönivå är en av de stora frågorna som biltillverkare som Porsche brottas med. Och det är i ljuset av detta som man ska se den nya elektriska Boxstern.

– Elektrisk mobilitet är en central fråga under de kommande åren och detta är något som teknikerna på Porsche gärna vill vara med och lösa. Boxster E kommer att, som ett mobilt laboratorium, hjälpa oss att lösa praktiska problem med elektriska fordon, sa Matthias Müller, vd för Porsche, vid lanseringen av Boxster E.'

241 hästar från två motorer

Prototypen får sin kraft av ett par elmotorer som tillsammans utvecklar 180 kW, motsvarande 241 hästkrafter. En effekt som är jämförbar med standardmodellens bensinmotsvarighet. Kraften till motorerna kommer från ett batteripack om 29 kWh. Än så länge (bilen är ju som sagt i testfasen) har Porsche inte sagt något om prestanda, men den tyska sportbilstillverkaren säger att de förväntar sig siffror som är jämförbara med en Boxster S.

Kanske är de så att Porsche bara retas inför den kommande Genévesalongen och att vi där får mer detaljer och information.

Bytbil.com

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar