”The Stig” tar av sig hjälmen

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Hemlige testföraren i "Top Gear" träder fram

Och vem dök upp när hjälmen åkte av? Jo, Formel 1-esset Michael Schumacher.
Foto: Top Gear/BBC
Och vem dök upp när hjälmen åkte av? Jo, Formel 1-esset Michael Schumacher.

Han har kört ifrån programledarna i flera års tid.

Har har gäckat tv-tittarna med sin hemliga identitet.

Nu väljer "The Stig" att ta av sig hjälmen.

Programserien inleddes 1977 och då i 30 minuter långa avsnitt. Sedan 2002, då Top Gear blev en studioshow på 60 minuter, har den mystiske testföraren "The Stig" varit en återkommande karaktär i serien.

Lär upp gästerna

"The Stig"s främsta uppgift har varit att prestera bästa varvtid med olika typer av bilar på programmets testbana. Han har också tränat veckans gäst i i olika körmoment.

Den 21 juni 2009, samma dag som säsongspremiären av den 13:e omgången i det nya formatet, uppgav BBC på sin hemsida att förarens sanna identitet skulle avslöjas.

Körde Ferrari

I inledningen av programmet körde "The Stig" en svart Ferrari FXX på testbanan. Efter det leddes han in i studion till publikens stora jubel. I vit overall och matchande hjälm satt han i soffan och fick frågor. Sedan pressades han att ta av sig hjälmen - vilket han gjorde.

Och där i soffan satt Michael Schumacher som "The Stig". Mysteriet med spökförarens identitet blev uppklarat.

Eller?

Inte riktige "Stig"?

Nu spekuleras det i att Shumi inte är den riktige "Stig". I eftertexterna till programmet uppgavs Michael Schumacher nämligen som gäst, och inte som "The Stig".

Efter att inslaget spelats in inför studiopublik lär programledaren Jeremy Clarkson dessutom ha sagt att "Han (Schumacher) hade inte en aning om vad allt det där var” och refererade till en Schumis oförstående till stämningen i studion.

Mycket tyder på att allt kan vara ett exklusivt skämt från BBC.

Tidigare artiklar:

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN