Brum ohoj – dykbilen är här!

Av: 

Sofia Hadjipetri

Bilar

James Bond-bil blir verklighet

Låter det som på film? Gnugga ögonen - för det är alldeles på riktigt. Dykbilen presenteras på Genèvemässan i mars.
Låter det som på film? Gnugga ögonen - för det är alldeles på riktigt. Dykbilen presenteras på Genèvemässan i mars.

För 30 år sedan var undervattens-Lotusen James Bonds bästa vapendragare. Nu har fiktion förvandlats till sanning – så ta på dig dykmasken och njut!

Konceptbilen ”sQuba” har designats för allehanda billekar – på upp till 10 meter djup. Ja, Rinspeed har gjort det igen. Kända för sina goofy idéer och hisnande koncept har det schweiziska powerhuset skapar den första bilen som går på både land och på vatten.

James Bond först

James Bond hade en liknande i 1977 års film Älskade spion. Bilentusiaster i mars får se 2008 års tvåsistsiga konceptvariant i Genève. Rinspeeds vd Frank M. Rinderknecht säger i företagets senaste pressmeddelande.

– Exakt trettio år senare materialiseras den fantastiska – och samtidigt animerade – filmsekvensen och blir till verklighet, i dagens värld.

Tillverkad i kolfiber

Jesusfärden över vatten drivs av den särskilda motorn med extra effektiva vridmoment. Två propellrar vid frampartiet och två kraftiga propellrar under bilen, medan den plumsar i, drar också sitt strå till stacken. Konstruerad av framtidens kolfibermaterial innesluter ”sQuba” både förarens och passagerarens lufttillförsel, som kommer via det specialkomponerade systemet ombord.

På papperet låter det onekligen spännande. I mars kommer facit. Då får vi se hur pass många besökare som sätter snittarna, eller simglasögonen, i halsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se över dina möjligheter till ett billån: Ansök om upp till 600 000 kr utan säkerhet genom Lendo.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar