Lamborghinis nya: ”För seriösa förare”

Skippar fyrhjusldrift för maximal körglädje

En bakhjulsdriven orkan.

Nu har Lamborghini presenterat sin Huracán LP 580-2. En bil för de som vill ha riktig ”känsla”.

– Modellen passar perfekt in i familjen och attraherar de som vill ha en än mer intensiv körupplevelse, säger företagets vd, Stephan Winkelmann.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

För alla er som anser att en riktig sportbil ska vara bakhjulsdriven, dags att hurra. Nu kommer äntligen Lamborghinis Huracán i det formatet.

Inför Los Angeles-mässan så har den italienska tillverkaren tagit tillfället i akt och visar nu upp sin instegsmodell i utförandet LP 580-2.

Den stora skillnaden jämfört med vanliga modellen är att nu är det endast bakhjulsdrift (istället för fyrhjulsdrift).

Mindre hästkrafter – mer körglädje

Motorn är samma 5,2-liters V10, dock har man tyglat den något. Så precis som namnet antyder om – det är 580 hästkrafter som gäller.

Det kan låta konstigt att man skär bort 30 kusar, men väl värt att notera är att även vikten på bilen har minskats med 33 kilo.

Sprinten 0-100 km/h avklaras på 3,4 sekunder och topphastigheten ligger på 320 km/h.  Men trots lite prestandaförluster så ska det inte vara sämre känsla i bilen.

– Det här är det mest renskalade uttrycket av en Lamborghini till dags datum, med klassledande teknologisk raffinemang. Det är en seriös bil för seriösa förare: det är maximal körglädje, säger Stephan Winkelmann.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Aftonbladet Bil

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN