Kolla, här är Volvos nya superlyxmodell

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 13

Volvo

En längre och lyxigare toppklass-sedan.

Nu har de första spionbilderna på en extralång Volvo halkat ut på nätet.

Men är det en S90L eller en S100 vi ser?

Volvo har många spännande modeller på gång, inte minst V90 som ska visas på bilsalongen i Genéve i början av mars. Men nu har spionbilder på en helt annan modell dykt upp. Nämligen på en ny toppsedan.

Rejält med utrymme

Det kommer kanske inte som någon direkt överraskning att vi får se en större och längre modell av S90. De förlängda och lyxigare vagnarna är populära i Kina och Volvos kinesiske styrelseordförande, Li Shifu, har länge sagt att märket behöver en riktig prestigemodell.

Bilderna som publicerats av carnewschina avslöjar att man nu kommit en bit i den utvecklingen.

Sajten skriver att det är svårt att uppskatta men att ”S90L/S100” har runt tio centimeter extra benutrymme för ”herr direktör” i baksätet. I fallet med den mindre S60L är förlängningen 7,5 centimeter.

Uppskattningen innebär att lyx-Volvon mäter in på över fem meter med en hjulbas på över tre meter.

Därtill lär bilen ha ytterligare lite lyxigare interiör och detaljer som särskiljer den från övriga Volvoutbudet. Kanske blir det i form av en Excellence-version – eller en bil med tillvalet Launge Console. Hursom lär bilen få extra omtanke och översyn av den ”lyxdivision” som Volvo ryktas ha på gång.

Inget för Sverige

Bilen kommer att produceras i Volvos fabrik i Daqing under hösten och den huvudsakliga marknaden är förstås Kina. Dock är det inte otroligt att bilen, likt S60L kommer exporteras till Nordamerika.

På svenska vägar lär dock S90L/S100 vara något mycket sällsynt, men vem vet. Om Volvo och Säpo kommer överens – kanske Löfven kan rulla ”svenskt” snart.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL