Genesis nya alternativ till premium-tyskarna

Visar mellanklasskoncept på New York-salongen

Vill du ha ett alternativ till premiumtyskarna?

Kolla då in nya lyxutmanaren Genesis som nästa vecka ska visa upp sitt nya mellanklassalternativ.

– Bilen förkroppsligar atletisk elegans, det som karaktäriserar Genesis, säger Manfred Fitzgerald, chef för märket.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Det är ett märke att hålla ögonen på.

Hyundai-gruppens nya premiummärke Genesis leds av en före detta Lamborghini-chef och  bilarna designas av samma person som ritade Bentley Flying Spur, Lamborghini Gallardo samt Murciélago.

Därtill trimmas de för att kunna hålla jämna steg med tysktrion rent tekniskt av BMW M-divisionens förre chef. Så det är inga nybörjare som ska få fart på märket.

Den första bilen, G90, har redan visats – och nu på bilmässan i New York får vi se en kompaktare modell. En bil som ska ge BMW 3-serie, Audi A4 och Mercedes C-Klass en match.

Förevisar nästa modell

Nu har man släppt en lockbild på ett koncept som ska ligga till grund för modellen G70 och enligt Genesis är det ett formspråk som kommer att prägla alla kommande bilar.

Rent utseendemässigt ser det både sportigt och aggressivt ut med smala strålkastare, stora luftintag och hjulhus samt en svällande motorhuv.

– New York-konceptet är ett progressivt koncept som visar märkets designkvaliteter, säger Manfred Fitzgerald, chef för Genesis.

Bilen kommer att premiärvisas på New York-salongen som öppnar den 23 mars. Om Genesis håller samma takt som när man visade sin förra modell – räkna med att vi inom kort kommer att få se den produktionsfärdiga bilen.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN