Begagnat-feber!

Köp vinterbilen nu – ta cabben i höst

Foto: MAJA SUSLIN
MOTOR

Från tomgång till full gas på två månader.

Begagnathandeln som gick så trögt för ett tag sen har tuffat igång ordentligt och som vanligt är det våren som satt sprutt på affärerna.

Cabbar och sportbilar är jagade villebråd och bilhandlarna vet förstås att utnyttja läget med saftiga priser.

Omvänt förhållande gäller vintervänliga fyrhjulsdrivna bilar; när solen bränner är efterfrågan större på luftkonditionering än motorvärmare.

Ganska logiskt men samtidigt kortsiktigt.

Dagens trista men förnuftiga tips är därför solklart (!) - köp den duktiga vintervagnen nu, smarta cabspekulanter avvaktar höstrusket och fyndar då.

Direktimporten har klingat av en del, dels beroende på en viss prisutjämning mellan Sverige och Tyskland, dels för att kronan tappat alltmer i värde. Snart kostar väl D-marken fem spänn.

Importhatarna, mestadels räddhågsna bilhandlare, gläds förstås åt att importlavinen stannat av. Men påståendena om att begagnatpriserna mellan Sverige och Tyskland skulle vara helt utjämnade stämmer dåligt med verkligheten. Fortfarande går det att göra fynd där nere, det räcker med nå´n timma framför datorn för att se.

Gå in på www.mobile.de så kommer du själv upptäcka att många bilmodeller alltjämt är avsevärt billigare i Tyskland.

För att inte tala om utbudet"

I dagens Bil finner du en jättelik lista med begagnade bilar och ett par, tre omdömen för varje modell. Säkert kommer du att sakna någon bilmodell och kanske fattas något omdöme som borde varit med. Men listan är inte tänkt som någon bilbibel utan är en enkel snabbguide för dig som ska till att köpa bil i det vackra sommarvädret.

Lycka till & håll till godo!

Staffan Borglund