Blossom Tainton om vad som ryms i Alfan

”Inget man storhandlar med precis”

Foto: HANNA TELEMAN
Blossom Tainton var nöjd med sin Nissan, men till sist gav hon upp och lät sambon bestämma. Då blev det en Alfa Romeo GTV.
MOTOR

– Alfa Romeon har vi bara haft några månader. Den står på mig, men i praktiken är den Hasses.

- Han är Alfa Romeo-freak. Jag hade mest haft Nissan när jag träffade honom. Men när jag såg hur han satt och suktade över biltidningar så sa jag ”OK, vi köper en”. Det tog bara några dagar så var min gamla Nissan borta och vi hade den här i stället.

– Den är Hasses drömbil och min rival, brukar jag säga.

Vad är så speciellt med den?

– Den är snygg och otroligt rolig att köra. Och pigg. Man får passa sig så man inte kör för fort. Men det är ju inget man storhandlar med precis. Det ryms inte mycket mer än en tandborste och ett paket kondomer i bakluckan, så på sikt måste vi ha en bil till där vi ryms hela familjen.

Hur är du bakom ratten?

– Jag var nog hetsigare förr. Kunde reta mig på andra bilförare. Men nu, särskilt med den här bilen, brukar jag mest tänka ”ja, ja håll på ni bara, jag vet vad den här kan om jag skulle vilja”. Hasse kan vara lite orolig när jag är ute och kör på hala vägar. Han ringer ofta och påminner mig att köra försiktigt. ”Det är för din skull”, säger han, men jag undrar om det inte mest är bilen han tänker på, ha ha.

Men du får i alla fall köra den?

– Ja, absolut. Men när jag jobbar i stan tar jag mig gärna fram på annat sätt än med bil. Det går fortare och så slipper man leta parkering hela tiden.

En artist som du brukar väl lyssna på musik i bilen?

– Ja, men inte alltid. Kommer jag från en konsert med jättehög musik kan det vara skönt att bara få ha det tyst och lugnt omkring sig. Däremot tycker jag att bilen är ett jättebra ställe att repetera in nya sånger i.

Många kvinnor tycker inte de blir bra bemötta på bilverkstaden.

– Tvärtom, tycker jag. Kvinnor får bättre bemötande än män. Jag brukar ta vår bil till verkstaden. Om en tjej klipper lite med ögonfransarna och ber om hjälp så springer killarna fram. Då får de chans att visa sig lite macho och det gillar de.

Inger Sundelin