Emma Igelström: Jag blev jätterädd efter bilkrocken

Foto: Per Björn
Namn: Emma Igelström. Ålder: 22 år. Familj: Pojkvän. Yrke: Simmare. Bil: Chrysler PT Cruiser -01, mörkgrön metallic. Aktuell: Simdrottning i världsmästerskapen i Moskva nyligen.
MOTOR

Emma Igelström gillar när det går undan både i vattnet och på vägarna.

Men de riktiga topphastigheterna sparar hon till simbassängen – som när hon i april i år slog världsrekord på 50 meter bröst i VM.

På vägarna tar hon det lite försiktigare, respekten för trafikregler och hastighetsbegränsningar är stor.

Hon tog körkort för snart fyra år sedan och har haft flera bilar sedan dess, bland annat en Renault Mégane Classic. Just nu kör hon en retrostylad Chrysler PT Cruiser.

– Den är jätterolig och annorlunda. Jag får ofta kommentarer från folk som tycker den ser läcker ut. Jag gillar att man sitter högt och har bra koll på trafiken. Nackdelen är att den drar mycket bensin och egentligen är lite för stor för mig.

Emma gillar bilar – även om hon inte har stenkoll på motorstyrkor och vevaxlar – och skulle gärna ha en Jaguar eller en Audi TT.

Volvo 240 – nej, tack!

Det finns egentligen bara en bil hon aldrig skulle skaffa – en Volvo 240.

– Ja men, den är ju bara så fruktansvärt ful.

Bäst gillar hon att susa fram på motorvägen när det inte är alltför mycket trafik. Till vardags kär hon mest till och från simträningen och det oavsett om det är en kilometer eller en mil dit.

– Visst, jag skulle kunna ta tunnelbanan, men det är så bekvämt med bilen.

Hur har du klarat omställningen till den hetsiga Stockholmstrafiken?

– I dag är jag ganska van, men i början var det jobbigt. Jag blev jättestressad och inte blev det bättre av att jag var med om en krock.

Vad var det som hände?

– En kvinna körde rakt ut från en sidogata utan att se sig för. Jag försökte väja men lyckades inte och körde rakt in i henne. Som tur var blev det inga personskador och inga större skador på bilarna heller. Men jag blev jätterädd och chockad. Det var verkligen otäckt.

Inger Sundelin