Zübeyde Simsek: Min bil är liten och kurvig, precis som jag

Robinson-stjärnan bytte till en cab efter krocken

Foto: Rikard Laving
MOTOR

Det kommer att bli en lång het sommar.

Det tror i alla fall Zübeyde Simsek som bytt ut sin Audi TT mot en TT Cab.

Foto: Rikard Laving

Hon har drömt om en cabriolet ändå sedan hon fick följa med brorsan i hans Golf Cab för några år sedan. Att susa fram längs vägarna med vinden i håret och himlen som tak en sen sommarkväll gav en frihetskänsla som är svår att finna någon annanstans.

Vind i håret låter häftigt men hur går det med så långt hår som ditt?

– Man måste ha keps eller håret i tofs annars blir det värsta sängkammarrufset.

Det var egentligen den omskrivna krocken på nyårsafton då Zübeyde och en annan bilist törnade ihop i snömodden som fick henne att göra sig av med den gamla sportbilen.

- Efter fyra veckor på verkstad kändes den inte rolig längre. Det var som om någon varit och tafsat på den. Så hittade jag en cab, en 01:a som bara gått 250 mil, och då slog jag till. Jag ska bara använda den på sommaren. Till vintern tänker jag köpa mig en liten skuttbil som tål snö och kyla bättre.

Du gillar hög fart och har fått böter för fortkörning ett par gånger. Har ditt kändisskap gjort dig försiktigare?

– Jag har alltid tagit det försiktigt i tätbebyggda områden. Det är på tomma motorvägar jag gillar att dra på. Men kanske att jag omedvetet kör lite lugnare. Det skulle nog bli så mycket skriverier om jag åkte fast i en fartkontroll.

En snygg tjej i en sportbil väcker alltid uppmärksamhet. Varför är det så?

– Folk tittar väl på en snygg kille i en sportbil också, men det är mer ovanligt att tjejer kör sportbil. Det är väl därför.

Är bilar sexiga?

– Sexiga? Jag vet inte. Men bilar är personligheter. Jag skulle inte kunna ha en Corvette. Den är för maskulin. Men TT är en riktig tjejbil, tycker jag. Den är liten och kurvig, precis som jag.

Inger Sundelin