Suzanne Sjögren: Ibland saknar jag min gamla Porsche”

Sveriges sexigaste kvinna utser sexigaste bilen

Foto: Åsa Sjöström
Suzanne Sjögren med sin lilla BMW Z3.
MOTOR

Suzanne Sjögren har ett personligt förhållande till lilla sin BMW Z3. Att det är en han vet hon bestämt och hon pratar ofta med honom. Säger ”Hej, hej bilen!” när hon hoppar in och ber om förlåt om hon råkar göra en klantig växling.

– Det här är det enda förhållande jag har lyckats med, skrattar hon.

Foto: Åsa Sjöström

Det är inte första gången hon kör sportbil. I flera år hade hon en Porsche 911. Men den var lite gammal och grinig och krävde ganska mycket daltande så i höstas bytte hon ut den mot en yngre och piggare bil.

– Z3 är en jättebra stadsbil, liten och tjejig, men ibland saknar jag min gamla Porsche.

Suzanne är mycket bilintresserad – ett arv från morfar som körde rally som ung. Hon prenumererar på flera biltidningar och läser alla tester av nya modeller.

Hon beskriver sig själv som en ganska aggressiv och otålig bilförare. Blir det stopp i Stockholmstrafiken händer det att hon hytter med näven och ropar okvädingsord till medtrafikanterna. Hon älskar att köra fort, men har firat 10 år som bilförare utan en enda fortkörningsböter.

– Min mamma säger att det beror på att det är för få poliser på vägarna.

Har du varit med om någon olycka?

– Jag snurrade av vägen och hamnade i diket en gång när det var snöväder. Jag hade bara haft körkort ett år då. Som tur var klarade sig både bilen, pappas Volvo, och jag utan skador.

Du blev utsedd till Sveriges sexigaste kvinna i tidningen Café. Om du skulle få chans att utse Sveriges sexigaste bil? vilken skulle det bli?

– Min bil skulle rasa om han hörde det här, men min favorit är BMW Z8. En härlig bil med fina linjer! När de sågade itu en i förra James Bondfilmen höll mitt hjärta på att brista.

Och minst sexig?

– Det var svårare, men jag tror det måste bli Smart. De där småbilarna som man kan parkera på tvären.

Inger Sundelin