Jessica Folcker: Jag skriker och gapar åt galningarna

”Mercan passar en pojkflicka som jag”

Foto: Jan Danielsson
Jessica Folcker kör betydligt aggressivare när hon lyssnar på rockmusik i sin gamla Mercedes från 1988.
MOTOR

Sångerskan Jessica Folcker trivs i sin stora Mercedes från 1988.

Hon är en temperamentsfull förare som sjunger och gapar i bilen på väg till jobbet.

Foto: Jan Danielsson
Jessica tränar gärna in nya sånger i sin Mercedes E 233.

Mercedes är Jessica Folckers favoritbil och har alltid varit. Mest gillar hon de klassiska modellerna från 50- och 60-talen. Hon hittade bilen på annons i våras och kunde konstatera att den, trots sin ålder, var mycket välbehållen. Den förre ägaren hade till exempel alltid handtvättat den.

– Det är ingen liten tjejbil precis, men jag är inte heller någon liten tjej. Jag är en stor pojkflicka och då passar den här bilen mig.

Jessica beskriver sig själv som en ganska temperamentsfull bilförare som tycker mycket om att köra. Även om hon kan tappa humöret när hon hamnar bakom någon söndagsbilist som tuffar på i 80 kilometer på 90-vägar och dessutom vägrar flytta på sig när någon vill köra om.

– Jodå, det händer att jag skriker och gapar när jag ser någon som jag tycker beter sig som en galning. Men ibland kanske det är någon som tycker att det är jag som är galningen.

Sjunger i bilen

Favoritsträckan är den hon kör nästan dagligen – från bostaden på landet till Stockholm, en sträcka på ett par mil. Massor av vacker natur och massor av djur att titta på; allt från rådjur och rävar till olika slags fåglar.

Har du klarat dig från närkontakt med dem?

– Ja, som tur är. Jag har aldrig kört på något djur,

Brukar du sjunga när du kör?

– Ja, jag sjunger jätteofta. Det kan vara ett bra sätt att träna in nya sånger på.

Handen på hjärtat, håller du hastighetsbegränsningarna?

– Ha ha, vad ska man svara på det? Ibland gör jag det, men det beror lite på humöret och på vilken musik jag har i högtalarna. Ju rockigare musik, desto mer aggressiv bilkörning har jag märkt.

Som pojkflicka är du väl bra på att byta däck och fixa med bilen?

– Jag är på god väg att lära mig att byta däck. Det är något man bör kunna, tycker jag, så att man klarar sig om man får punktering. Resten får andra ta hand om. Någon meckar-tjej är jag inte.

Inger Sundelin