Förre Brynäs-stjärnan ska få fart på MG Rover

- blir ny vd i Sverige

Foto: Björn Lindahl
Jan Reander tog SM-guld som Brynäs-spelare på 1960-talet. Nu är hans mål att öka MG och Rovers andel i Sverige - från cirka 150 till 1500 bilar per år.
MOTOR

En gammal backklippa i Brynäs är ny vd för MG Rover i Sverige.

Jan Reander, 59 var med och tog SM-guld med Brynäs 1964 och 1966.

Nu ska han göra ett vinnande lag av engelsmännen också.

Medan konkurrenterna har sålt flera hundra nya bilar i månaden -Volvo och Saab över tusen - har MG och Rover fört en tynande tillvaro i Sverige med en försäljning på runt femton (!) bilar per månad.

Men nu ska det bli ändring på det.

Jan Reander har som mål att sälja 1 500 till 1 800 bilar om året.

Är det verkligen realistiskt för ett märke med noll förtroende?

– Ja, absolut.

– Jag är imponerad över kvaliteten och den härliga känslan som finns i bilarna, särskilt Rover 75. Fullt i klass med BMW, Volvo och Saab.

Och Jan Reander bör veta. Han har varit med länge i bilbranschen.

Han var med och introducerade både Mitsubishi och Hyundai i Sverige. Han har också haft importen för Fiat/Alfa. Nu senast kommer han från en konsultjänst som vd på Ferrari och Maserati.

Vad är det första du ska göra för att få fart på försäljningen?

– Skaffa flera återförsäljare och serviceverkstäder. Vi har redan skrivit kontrakt med en ny stor handlare. Sedan ska båder priser och modellprogram ses över.

– Vi måste så fort som möjligt få hit fler MG-bilar. 75:an i MG-utförande (MG ZT 2.5 190) är rena racern. En riktig utmanare om de sportbilsintresserade köparna...

Fotnot:

Jan Reander spelade under sin tid i Brynäs med stora stjärnor som Håkan Wickberg, Tord Lundström, Lars-Göran Nilsson, Virus Lindberg med flera.

Sven-Anders Eriksson