Robinson-Nemah: Jag togs två gånger för fortkörning - i en Lada

Hon kör hellre mc än bil

1 av 2 | Foto: ANNIKA RÖSTERB
Namn: Nemah Hansson. Ålder: 36 år. Familj: Sambo och lånelabradoren Kitty, 10 år. Bor: Edsbyn. Yrke: Studerar till sjuksköterska med sikte på ambulanssjukvård. Hobby: Kör motocross, delägare i en enduromotorcykel. Bil: Volvo 240 röd -84 som gått över 50 000 mil. Min sambo har haft den i 14 år. Kör: Ett par hundra mil per år. Åker mest med. Aktuell: En av deltagarna i "Expedition Robinson" i SVT.
MOTOR

Nemah Hansson kör hellre enduro än bil. Det är en utmaning för både kropp och hjärna. Att man blir lertäckt från topp till tå avskräcker inte. I första tävlingen kom hon fyra - av totalt sex startande. Det gav mersmak.

Det bästa med din bil?

- Att den har servostyrning. Det är bekvämt.

Det sämsta med din bil?

- Att den inte är en kombi. Men den är ingen skruttbil trots att den har gått så långt. Min sambo är fordonsmekaniker och fixar det som behövs.

Favoritbilar?

- Folkabubblor. Syrran och jag delade på en som första bil. Jag blir fortfarande glad när jag ser en Bubbla. Och så är jag förtjust i Volvo 144. En riktig bruksbil.

Bil du a l d r i g skulle köpa?

- En gammal Merca som stinker diesel.

Varför vill du köra ambulans?

- Landstinget här lägger ner sjukhuset så folk får åka väldigt långt för att få vård. Då behövs vi i ambulanssjukvården mer än någonsin.

Hatar du i trafiken?

- Rondellsjukan i små samhällen. Dessutom vet jag aldrig riktigt hur jag ska bete mig.

Det får man inte gör i din bil?

- Kräkas. Och lägga in snus. Jag hatar att få snussmulor i bilen.

Din värsta bilblunder?

- När jag jobbade som reseledare i Bulgarien fastnade jag i en fartkontroll med vår tjänste-Lada och fick böter. På hemvägen åkte jag fast igen - på exakt samma ställe. Det blev mera böter, men som tur var bara 35 kronor.

Ditt bästa bilminne?

- När jag och min kompis liftade till Ljusdal för att fira midsommar. Vi fick åka med i en liten MG. Det var jättetrångt men vi hade så himla roligt.

Saknade du mest på Robinson-ön?

- Att få tvätta mig i sötvatten.

Inger Sundelin ([email protected])