Sista resan med Volvo S80

- så blir nya detaljerna efter ansiktslyftet

1 av 3
De nya detaljerna efter ansiktslyftet Kromlister runt grillen och längs sidorna. Mer kvalitetskänsla i interiören. Nya strålkastare fram - xenon som tillval. Nya baklyktor - rundlar av samma typ som på XC90. Ny baklucka. Mer exakt styrning.
MOTOR

Volvo visar en ny version av sin stora personbil S80 i februari.

Bilen får en rejäl översyn för att kunna sälja ytterligare ett antal år. Största synliga förändringarna blir bak.

Stora Volvo S80 var den första bilen på den nya stora plattform som även bär upp V70, S60 och jeepen XC90. Det var också S80 som var först med den nya formgivningen med breda skuldror och överdimensionerade baklyktor.

Men bilen har fått kritik bland annat för allt för svulstiga bakljus och det är bak de största förändringarna görs. Bakljusen liknar nya XC90 med rundlar för olika funktioner, men Volvo undviker modeflugan klarglas. Även bakluckan får en ny utformning för att ta ner storleken Sammantaget blir S80 lite nättare bakifrån och i profil.

"men priset höjs inte

Fram blir det nya strålkastare med xenonljus för den som vill. Strålkastarrengöringen av torkartyp blir kvar.

Det kommer kromlister runt grillen och runt sidorutorna enligt dagens mode. Interiört ökar kvalitetsintrycket utan stora ändringar.

En efterlängtad förändring under huven är en ny styrning med mer exakt känsla. Volvo har en ny leverantör av styrväxlar. Den nya styrningen sitter redan i XC90 och i R-modellerna och ska även införas i V70.

Priset blir oförändrat.

Bilen premiärvisas på bilsalongen i Amsterdam den 6 februari och försäljningen börjar under våren.

...och så ser det ut för de övriga nya Volvomodellerna

Robert Collin