Jill Johnsson var crazy in love – i en Folkabubbla

"Jag gillar bilar med plats. Helst ska man kunna duka upp lunch i bilen"

Foto: JAN DANIELSSON
Jill Johnsson trivs med sin Saab 9-3 - trots att den egentligen är för trång.
MOTOR

Sitt mest romantiska bilminne har Jill Johnsson med sin första bil!

En grön Folkabubbla -74.

- När vi körde de dryga 80 milen från Sundsvall till Ängelholm. Bara bilen och jag i lugn och ro. Det var riktigt småmysigt, minns Jill.

Nu kör du Saab. Inte lika

romantiskt, eller?

- Nej, jag har alltid sett Saab som en gubbil, men så körde jag en och blev förälskad. Den är stabil och har tryck i motorn.

Något du INTE gillar med den?

- Den är trång och inte särskilt praktisk att lasta i.

Med din countrystil trodde jag att du föredrog stora amerikanare.

-Jag är egentligen en Jeep-tjej, det ska vara rejält med plats. Helst ska man kunna duka upp sin lunch i bilen. Att jag har en Saab är väl inget jag direkt skryter med.

Kan du byta fläktrem?

- Det kan jag nog om det skulle behövas. Jag har sunt förnuft. Börjar den låta illa så kör jag inte vidare och hoppas det ska gå över utan åker direkt till verkstaden.

Är du en bilpedant?

- Nja, jag behandlar bilen som jag behandlar mig själv. Kör hårt i perioder och tar det lugnt däremellan. Nu har jag inte tvättat den på två månader, golvet är fullt av hårsprayburkar och papper som ska till min revisor. Som tur är har jag en snäll svärfar som förbarmar sig över den ibland.

Har du gjort bort dig i trafiken?

- En gång när jag körde mc ville jag stajla för några läckra killar. Skulle lägga ner motorcykeln lite fräckt i en kurva. Men den var så tung att jag inte orkade resa upp den igen utan vi blev liggande på gatan. Jag fick be killarna att hjälpa mig upp.

Hur laddar du upp inför

finalen nästa fredag?

- Jag smuttar gärna på ett glas varm punsch. Så brukar mina snygga dansare och jag garva lite och peppa varandra. Sedan är det bara att köra.

Inger Sundelin ([email protected])