Njut av den nya Lamborghinin

- ny kalv i tjurfamiljen

MOTOR

Världen fick vänta länge på nedkomsten av den nya kalven i Lamborghinis tjurfamilj.

Gallardo, som under utvecklingen gick under kodnamnet L140, smygfotograferades iförd både vilda, vackra och några vedervärdiga kostymer.

Det slutgiltiga utseendet är baserat på en studie från italienska karossvirtuoserna Italdesign-Giugiaro. Konceptet har sedan finputsats av Centro Stile på Lamborghini.

Ta en titt och njut. Bilkroppen är kort med lång hjulbas. Överhängen är minimala. Bilens ”ansikte” bär dragen av en anfallande tjur. Ett sänkt huvud med glödande ögon och två stränga rynkor som leder ner mot stora frustande näsborrar, de två front-monterade kylarna. Kroppsspråket berättar historien om Gallardos vilda prestanda redan innan man satt sig bakom ratten.

För dem som får förmånen att spänna fast sig inne i aluminium-karossen väntar en dramatisk resa. En kompakt V10 på 500 hästar är monterad strax bakom ryggen på föraren. Den sexväxlade växellådan går för första gången i en Lamborg-h-ini att växla med paddlar bakom ratten. Permanent fyrhjulsdrift garanterar maximal stabilitet under accelerationen mot bilens nervkittlande toppfart – 309 km/tim.

DRÖMBILEN

Fredrik Huldt ([email protected]), redaktör på auto motor & sport